top of page

Over Studio Kara

Ik ben Marlies en in 2020 heb ik Studio Kara geopend. Net als zovelen heb ik vooral de yang-kant van mijn leven aandacht gegeven: een commerciële loopbaan, actieve sporten, een druk sociaal leven, niks willen missen. Rust nemen deed ik 'later' wel. Enkele ingrijpende gebeurtenissen zorgden ervoor dat ik de balans kwijtraakte tussen actie en rust. En tja, als je dan niet luistert naar lichaam en geest, dan krijg je vroeg of laat de deksel op je neus. Met een flinke klap.

 

Op zeker moment kwam ik met Yin Yoga in aanraking... Direct werd ik er door gegrepen. Vanaf dat moment wist ik het: hier ga ik mee verder, in welke vorm dan ook. Niet alleen voor mezelf, maar ook om bij anderen een stuk bewustwording aan te wakkeren: de bewustwording dat de boog niet altijd gespannen kan zijn, dat je om te kunnen 'knallen' (yang) ook je rust (yin) moet pakken en dat dat alleen kan als je een flexibel lijf en flexibele geest hebt.

shutterstock_1245878638.jpg

Daarom werk ik tijdens de lessen aan het creëren van balans tussen lichaam en geest vanuit een sfeer waarin iedereen zich veilig, comfortabel, ontspannen en gezien voelt. Dat doe ik door mijn lessen af te stemmen op alle individuen op de mat, duidelijke instructies & alternatieven te geven, 'props' (ondersteunend materiaal) aan te bieden en ontspannende muziek te verzorgen. En dat doe ik op mijn eigen wijze: gewoon down to earth, met een persoonlijke touch.

Studio Kara is er voor iedereen die (weer) lekker in zijn of haar vel wil zitten: letterlijk én figuurlijk.

Blijven leren

Ik gééf niet alleen yin yogales, ik blijf zelf ook lessen volgen en studeren. Want er is zóveel te leren over het lichaam en de geest... dat houdt nooit op.

 

Bij Pure Energy Yoga heb ik mijn basisopleiding Yin Yoga gevolgd én
de verdiepende opleidingen Yin Yoga & Energie en Yin Yoga & MFR.
Ook heb ik opleidingen gevolgd bij Ziyuli (Academie voor Oosterse en Westerse Massage), Yogapoint en Bloom Holistic Health Physical Therapy.

bottom of page