top of page

Kobido massage

Wat is kobido?

Kobido is een traditionele Japanse gezichtsmassage tegen de veroudering van het gezicht. De term betekent letterlijk ‘het pad van de schoonheid’. Deze massagetechniek dateert uit de vijftiende eeuw en werd toen uitsluitend gebruikt door de keizerlijke familie en de Japanse elite. Het is een gezichtsmassage die de voorloper is op Shiatsu en combineert massage van een hoofd, nek en gezicht. Deze cosmetische massage verbetert de bloedcirculatie, zodat er meer zuurstof naar het gezicht stroomt en daardoor kunnen toxines en dode huidcellen verwijderd worden. Dit helpt het verouderen van het gezicht te vertragen door de effecten van stress en een slappe huid te verminderen.

Kobido: natuurlijke, cosmetische behandeling

De ontspannende kobido-behandeling stimuleert niet alleen een natuurlijke facelift, maar harmoniseert ook het fysieke, emotionele en mentale lichaam. Tijdens een behandeling - van 45 minuten - pas ik massage- en drukpuntentechnieken en technieken uit de lymfedrainage toe op de huid, gezichtsspieren, meridianen en acupunten.  

Ik kan een massage curatief toepassen, maar preventief is natuurlijk beter. Ik kan het ook integreren in een (individuele( yin yogales. Gecombineerd met yin yogalessen en/of guasha massage zorgt een periodieke kobido-massage voor een frisse uitstraling van het gezicht.

Eén behandeling geeft al effect, maar afhankelijk van de algehele gemoedstoestand, is een pakket van 12 behandelingen (12 weken) te adviseren. Daarna periodiek, bijvoorbeeld 1x per maand. Daarmee past kobido in een routine van kapper, schoonheidsspecialist en pedicure.

Voordelen van kobido

De effecten van Kobido zijn onder andere:

  • Helpt bij hoofdpijn, vermoeide ogen, gespannen kaken, tandenknarsen en sinusproblemen

  • Vermindert vermoeidheid en depressie

  • Kalmeert, troost en bevordert een gevoel van welzijn

  • Goed tegen stress en stress-gerelateerde aandoeningen

  • Verhoogt het energieniveau

  • Geeft een jeugdige, frisse en gezonde uitstraling

  • Zorgt voor een cosmetisch, liftend effect van de huid

  • Verhoogt de vitaliteit

bottom of page